Op 21 juni vindt de finale van Write Now! 2015 plaats. Dan wordt niet alleen de juryprijs, maar ook de mede door Metro Vlaanderen mogelijk gemaakte Write Now! Publieksprijs 2015 uitgereikt. De winnaar van die prijs wordt bepaald door de lezers: zij hebben tot en met zaterdag 20 juni om hun stem uit te brengen via de site van Write Now!.

De afgelopen maanden vonden de voorronden van Write Now! 2015 plaats. Veertien jonge schrijvers uit Nederland, België en Suriname bemachtigden een plek in de finale. Zij gingen naar huis met de opdracht om een nieuwe tekst te schrijven.

Finale
Op zondag 21 juni vindt in Kantine Walhalla in Rotterdam van 15.30 tot 17.00 uur de finale van Write Now! 2015 plaats. Daar maakt Eldrid Deleu (redacteur Metro Vlaanderen) bekend wiens tekst de meeste stemmen kreeg, en zich winnaar van de Write Now! Publieksprijs 2015 mag noemen. De juryprijs wordt uitgereikt door juryvoorzitter Sacha Hilhorst. Zij won Write Now! 2014, en bepaalt nu samen met Persis Bekkering (recensent de Volkskrant), Erik Brus (eindredacteur Passionate Platform), Eldrid Deleu en Marjolijn van Heemstra wie Write Now! 2015 wint.

Wat valt er te winnen?
De juryprijs van Write Now! 2015 bestaat uit een MacBook, een schrijfcursus bij de Schrijversacademie (NL) of Creatief Schrijven (BE), een column op Trouw.nl en een optreden op het volledig vernieuwde Geen Daden Maar Woorden Festival in Rotterdam. De publieksprijs bestaat uit een publicatie in Metro Vlaanderen en een iPad mini. Stemmen voor de publieksprijs kan via www.writenow.nu.

VorigeSteeds meer basisscholen stappen over op nieuwe schooltijden
VolgendeJudicium cum laude voor beste scholieren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter